Przekąski w ciągu dnia

Łatwe przekąski do przygotowania w ciągu dnia

Życie w ciągłym biegu, mnogość zajęć, napięty kalendarz wypełniony spotkaniami, a do tego domowe obowiązki – przy takim natłoku zajęć ciężko znaleźć czas na przygotowanie pełnowartościowego posiłku. Zamiast sięgać po niezdrowe fast foody, warto pomyśleć o ciekawej alternatywie w postaci szybkich, domowych przekąsek.  

Przygotowanie domowych potraw nie wymaga wiele czasu i wysiłku, a przyrządzone z rozmysłem mogą stanowić pożywne i zdrowe danie. Poniżej znajdują się trzy propozycje pysznych dań z Musztardą Kielecką sarepską i rosyjską, które dodadzą energii w ciągu pracowitego dnia!

1. Zapiekana cukinia z serkiem

Doskonały pomysł na coś smacznego dla niezapowiedzianych gości. Do tego dania wystarczy przygotować jedną cukinię, 200 g sosu pomidorowego, 10 plasterków sera koziego lub mozzarelli oraz zioła. Plasterki warzywa o grubości ok. 1 cm należy posmarować Musztardą Kielecką rosyjską oraz położyć jeden kawałek sera. Następnie tak przyrządzone przekąski umieścić w piekarniku ustawionym w temperaturze 200°C i piec przez 20 minut. Gotowe!

2. Faszerowane pomidory z miętą

Ta potrawa idealnie sprawdzi się w firmowej kuchni czy w domu, kiedy nie ma czasu na długie pichcenie. Przekrojone na pół, duże pomidory należy wydrążyć z pestek, a następnie odłożyć do wycieknięcia soku. W tym czasie należy przygotować sałatkę z ugotowanego ryżu parabolicznego, posiekanej mięty, natki pietruszki, orzeszków piniowych oraz rodzynek. Tak przygotowany farsz włożyć do pomidorów, polać oliwą, a następnie piec 10 minut w temperaturze 190°C. Po wyjęciu nałożyć Musztardę Kielecką sarepską i przyozdobić listkiem mięty. Voila!

3. Sałatka ze szparagami

Propozycja na lekki lunch dla zabieganych. Oskrobane szparagi związać w pęczek i gotować we wrzątku z solą. Po ostudzeniu pokroić na kawałki i dodać do posiekanych jaj na twardo oraz porwanej na kawałki sałaty. Następnie posypać drobno posiekaną natką oraz polać sosem przygotowanym z Musztardy Kieleckiej rosyjskiej, oleju oraz przypraw. Przed podaniem należy chłodzić przez 30 minut. Można podawać z białym pieczywem. Smacznego!

Jak się okazuje, szybkie przekąski wcale nie muszą być nudne. Charakterystyczny, wyjątkowy smak potraw można uzyskać dzięki dodaniu Musztard Kieleckich – sarepskiej lub rosyjskiej. Ich niepowtarzalny aromat i kremowa konsystencja zdobędą serca najwytrawniejszych smakoszy żądnych mocnych kulinarnych wyzwań.

Dodaj komentarz